• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Tadas Paplauskas kviečia įsijungti įtraukiančią tikrais įvykiais paremtą dramą „Laumės vaikas“, o geras filmas ir skanus maistas – idealus derinys. Atvėsus orams norisi sotesnio, šildančio maisto – būtent toks yra vištienos pyragas, o jį gamindami neišleisite daugiau 8 eurų. 

Šį šeštadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Tadas Paplauskas kviečia įsijungti įtraukiančią tikrais įvykiais paremtą dramą „Laumės vaikas“, o geras filmas ir skanus maistas – idealus derinys. Atvėsus orams norisi sotesnio, šildančio maisto – būtent toks yra vištienos pyragas, o jį gamindami neišleisite daugiau 8 eurų. 

REKLAMA

Šį šeštadienį TV3 kino vakare – Clinto Eastwoodo režisuota drama, pasakojanti jaudinančią istoriją apie Kristiną Kolins (akt. Angelina Jolie), kurios 9-erių metų sūnus dingsta be pėdsakų. Tai – istorija apie motiną, kovojančią už savo sūnų, tiesą ir namų jaukumą.

REKLAMA
REKLAMA

Įkvėpti filmo siužeto, kuriame nuolat išryškėja namų motyvas, Vaida ir Tadas gamino šilumą ir rūpestį simbolizuojantį patiekalą: vištienos pyragą. Receptą užsirašykite – jau netrukus, lapkričio 6-ąją, įvyks TV3 televizijos organizuojama „Pyragų dienos“ iniciatyva, kurios metu galima mėgautis ir saldžiais, ir nesaldžiais pyragais, o juos pardavus už sutartą kainą prisidėti prie TV3 žiniasklaidos grupės projekto „Išsipildymo akcija“.

REKLAMA

Vištienos pyragas („Chicken pot pie“)

Ingredientai:

  • 600 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulų;
  • 1 svogūnas;
  • 1 saliero stiebas;
  • 2–3 morkos;
  • 1 stiklinė žaliųjų žirnelių (šaldytų, atitirpintų);
  • 2 v. š. majonezo „Vilnius Naminis“;
  • 2 a. š. garstyčių;
  • 1 a. š. džiovinto čiobrelio „Sauda“;
  • Druskos ir pipirų „Sauda“;
  • Vištienos prieskonių „Sauda“;
  • 400 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 2 kiaušiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Vištieną supjaustykite pailgomis juostelėmis, pamarinuokite su prieskoniais ir apkepkite keptuvėje, kol lengvai apskrus. Tuomet sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Įdėkite kubeliais pjaustytas morkas, smulkintą salierą ir viską patroškinkite 5–10 minučių.

Daržoves su vištiena pagardinkite čiobreliu, garstyčiomis, majonezu, druska ir pipirais, sudėkite žirnelius ir gerai išmaišykite. Viską dar šiek tiek patroškinkite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai, iškočiokite tešlą. Kepimo indą išklokite šiek tiek daugiau nei puse tešlos, sudėkite įdarą, uždenkite likusia tešlos dalimi ir sutvirtinkite kraštus. Viršų patepkite kiaušinio plakiniu, šakute subadykite tešlą, pabarstykite čiobreliu. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.

Iškepusį pyragą palaikykite kelias minutes kambario temperatūroje, kad skoniai susigulėtų. Skanaus!

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 10.30 val. tik per TV3!

REKLAMA
O koks skirtumas, jei naudosiu ne Sauda prieskonius ar ne tos firmos majonezą, kurį jie siūlo? Dar nurodykit, kokiam prekybos centre pirkti vištieną ar kiaušinius, nes iš kito prekybos cnetro netinks. Neįmanoma normaliai paskaityt recepto, kad akių nebadytų reklama.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų